BluePink
XHost
Servere virtuale
de la 20 eur / luna.
Servere dedicate
de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse.
Colocare servere
si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul
BluePink
.
..::Created by Aditzu::..
Cauta Dupa
Timp preparare
Pana la 15'
Intre 15'-30'
Peste 30'
Cauta Dupa
Recomand
Clatite
Timp preparare:
pana la 15 minute;
Inghetata cu capsuni
Timp preparare:
peste 30 minute;
Paste cu ciuperci
Timp preparare:
intre 15-30 minute;
Pui la tava
Timp preparare:
peste 30 minute;
Tort diplomat
Timp preparare:
intre 15-30 minute;
Peste la tigae
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
3 linguri ulei, 1kg de ceapa,4 linguri faina, sare, piper;
Mod preparare:
Se incinge uleiul, dupa care se da pestele sarat si piparat prin faina, se asteapta pana se rumeneste.
Pui cu smantana
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
1,5kg piept de pui 100gunt,50g faina,500ml smantana,1 legatura de pantrujel ,maggi secretul gustului ,piper;
Mod preparare:
spala pieptul si taiel in cubulete potrivite
Paste cu branza
Timp preparare:
pana la 15 minute;
Incrediente:
branza, smantana, marar si sare (cat doriti), rosii, ardei;
Mod preparare:
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o pasta. rosiile si ardeii se spala si se curata de miez. apoi se umplu cu pasta.
Salata de orez cu legume mexicaner
Timp preparare:
pana la 15 minute;
Incrediente:
un pachet de legume mexicane congelate (mazare, morcovi, porumb, fasole verde), 250 gr orez, 200 gr sunca presata, maioneza, smantana,mustar, sare, piper;
Mod preparare:
Se fierbe amestecul mexican (mazare, morcovi, porumb, fasole verde), si separat orezul. Dupa fierbere, orezul si legumele se scurg, si se amesteca untr-un vas impreuna cu sunca presata taiata in cubulete marunte. Se adauga maioneza , o lingurita de mustar, o lingura de smantana, sarea si un praf de
Tort
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
10 oua, 1kg frisca, 10 linguri zahar, o cutie ananas , 3 plicuri gelatina;
Mod preparare:
Se bat albusurile cu 500grfrisca ,galbenusurilecu zaharul.amestecam gelatina cu4linguri syrop ananas si le amestecam cu galbenusurile pe foc la bai marine dupa ce sa racit compozitia amestecam cu albusurilepunem o folie in cratita si rasturnam compozitia va sta 24 de ore la frigider apoi ornam cu 5
Omleta cu smantana
Timp preparare:
pana la 15 minute;
Incrediente:
6-12 oua, pahar smintina, sare;
Mod preparare:
Se pune smintina sa clocoteasca si se sparg ouale, adaugindu-se sarea. Mod de servire Se servesc foarte fierbinti
Saratele simple
Timp preparare:
pana la 15 minute;
Incrediente:
500g faina, 500g grasime (unt, margarina, untura, la alegere), 500g branza sarata;
Mod preparare:
Se amesteca ingredientele pana se obtine o coca omogena si fara cocoloase. Coca se intinde si se taie in fasii de 7-8cm lungime si 2-3cm latime, care se aseaza in tava unsa cu unt si presarata cu faina, la distanta una de cealalta pentru ca vor creste la copt. Se tin la cuptor 20-25 de minute.
Aperitiv rece
Timp preparare:
pana la 15 minute;
Incrediente:
300g sunca 300g cascaval 6 oua 4 linguri de fvaina sare piper 1 prafv de copt patrunjel;
Mod preparare:
Ouale, faina, praful de copt, condimentele se amesteca cu mixerul se adauga sunca si cascavalul taiate cuburi mici se coace in tava de chec 30 min
Fursecuri
Timp preparare:
pana la 15 minute;
Incrediente:
3 OUA 2 CESCUTE SI JUMATATE DE ULEI 3 CESCUTE ZAHAR 6 CESCUTE FAINA 1 LINGURA SI JUMATATE PRAF DE COPT;
Mod preparare:
Se freaca ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul. Se amesteca praful de copt cu faina si se amesteca compozitia. Se pune intr-o tava cu ajutorul unei seringi de ornat si se da la cuptor.
Rulouri pui
Timp preparare:
intre 15-30 minute;
Incrediente:
piept pui,branza topita,sare piper sunca afumata;
Mod preparare:
Se bate arnea ca pt snitele se sareaza si condimenteaza apoi se pune peste o felie de sunca,si o feliuta de branza topita.se ruleaza si se inchide cu scobitoarea.se pun la prajit in ulei incins,se prajesc pe toate partile,se pune si un pahar de apa ca sa se patrunda si la mijoc iar cand sunt aproap
Cartofi cu smantana si marar
Timp preparare:
intre 15-30 minute;
Incrediente:
cartofi noi sau vechi, smantana, ceapa, marar verde, sare, piper;
Mod preparare:
Cartofii taiati cuburi, mai mari sau mai mici dupa preferinta, se fierb in apa cu sare. Peste cartofii fierti(apa se scurge) se adauga smantana, ceapa taiata marunt, sare, piper si se tin la foc mic pana ceapa devine moale. Se adauga mararul verde in fiecare farfurie.
Coctail picant de legume la tigaie cu orez
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
Pt 4 persoane: 70 g orez cu bob lung(sau prefiert),2 ardei garsi de culori diferite,o cutie de ciuperci, o cutie mica de porumb conservat, cateva linguri mazare fiarta, un ardei iute mic, curry, piper alb, sare dupa gust;
Mod preparare:
se fierbe orezul dupa instructiunile de pe pachet.separat, intr-o tigaie de teflon se pune la incins o lingura de ulei si se adauga ardeiul taiat cubulete si ciupercile.se calesc cateva minute si se adauga un pahar de apa si se lasa sa se inabuse 15 minute.cand a scazut apa se adauga ardeiul iute ta
RUlada
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
3 oua, 125 g zahar, 125 g faina, 1 lingura de apa firbinte, 2 linguri zahar tos, un praf de sare si pentru umplutura o crema,sau puding, sau dulceata/gem/marmelada;
Mod preparare:
Intr-un vas pus pe aburi(la bain-marie)se bat cu telul sau cu mixerul ouale si zaharul timp de cca 10 minute, pana ce compozitia devine usoara si spumoasa. Se scoate de la bain marie si se adauga 1/3 din faina si sarea, amestecand bine. Se incorporeaza treptat, in reprize mici, si restul de faina s
Tort diplomat
Timp preparare:
intre 15-30 minute;
Incrediente:
800g frisca lichida,6 oua, 50g gelatina,1 canai de zahar,fructe,1 compot fructe,1 coala ciolofan;
Mod preparare:
Gelatina se pune la umflatcu apa.Frisca lichida se bate.Se separa ouale iar albusurile se fac spuma cu o cana de zahar.Galbenusurile se amesteca cu zeama de la compot si cu gelatina inmuiata si dizolvata si se pune pe foc cca. 30 sec avand grija sa nu se scrobeasca.Dupa ce s-a racit se adauga frisca
Gogoasa infuriata
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
500 g faina, 50 g zahar, 250 ml lapte, 25 g unt sau ulei, 2 galbenusuri, drojdie cat o nuca si un praf de sare si toate cele pentru umplutura;
Mod preparare:
Pentru o coca fina si pufoasa se face un aluat cam ca cel de cozonac(daca nu, se poate framanta si ca un aluat obisnuit cu drojdie): Se face o maia de drojdie si zahar si se freaca pana devine smantanos, se adauga 3-4 linguri de lapte caldut, putina faina pentru a se lega si se bate bine, se presar
Varza murata la cuptor
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
1 Varza murata mai marisoara, 1 ceapa, 2 morcovi, 200 g slanina afumata (sau afumatura), 1l lapte, 4-5 oua, piper, 1 legatura patrunjel.;
Mod preparare:
Se fierbe varza intr-o cratita cu capa cca 20 min. intr-o tigaie se caleste slanina afumata (afumatura) cu ceapa taiata marunt, dupa care se aseaza intr-o tava de iena unsa cu unt (sau o tava oarecare teflon). Se taie varza destul de mare cu morcovii taiati rondele si se pune pente afumatura. Lapte
Bol exotic de fructe
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
-2 MANGO COAPTE,1 ANANAS,4 KIWI,3 PIERSICI COAPTE,200 GR ZAHAR,200 ML ROM ALB,1 STICLA DE VIN ALB SEC(RECE),1 STICLA SAMPANIE(RECE),MENTA PROASPATA PT GARNISIRE;
Mod preparare:
Se curata fructele de coaja,se taie pulpa cubulete.Fructele se amesteca cu zahar,se adauga romul si se lasa sa se patrunda timp de aprox.2 ore la frigider.Amestecul de fructe si zahar se scoate apoi din frigider,se amesteca inca o data temeinic si se toarna apoi in bilul cu care se serveste.Se adaug
Cioba de miel ca in ardeal
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
cap de miel si/sau gat , sira, coaste; o leg. de morcovi, un pastarnac mare, o leg de radacina de patrunjel, o ceapa mare, o telina mica, o leg. de ptrunjel verde, 2 leg. de leustean, multa stevie, cateva fire de ceapa verde,2 galbenusuri,bors;
Mod preparare:
Mielul se poate tine la macerat inainte .....sau se poate prepera ca atare, dupa gust.Deasemenea se poate arunca prima apa cu spuma si cateva leg de stevie daca se doreste ca ciorba sa nu aiba acel gust pronuntat de miel. Apoi se ia din nou carnea de miel se pune la fiert si cand este pe jumatate f
Musaca de cartofi
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
1kg cartofi, carnati de casa afumat 20 cm, o ceapa mare, 50 ml ulei, foi de dafin, un varf cutit boia, sare, piper, patrunjel frunze uscate,;
Mod preparare:
Se prajeste un pik ceapa.3 min apoi se adauga carnatu taiat felii potrivite, se lasa pana se prajeste carnatu se pune boia, se adauga cartofii apoi apa cat sa acopere cartofii..se condimenteaza...iar cand cartofii sunt fierti se pune patrunjelul
Ciorbade cartofi
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
1kg de cartofi,2 cepe,1 morcov,2 ardei grasi,3-4 rosii, 2 oua, smantana, leustean, patrunjel,bors,sare,delikat;
Mod preparare:
Se pun la fiert ardeii taiati marunt,o ceapa si morcovul dat pe razatoare,intre timp se pune la calit cealalta ceapa impreuna cu rosiile taiate marunt, cand s-au calit se adauga in oala impreuna cu celelalte legume.Cand legumele sunt aproape fierte se adauga cartofii taiati cubulete,apoi se adauga
Balmus
Timp preparare:
intre 15-30 minute;
Incrediente:
400 g malai, 1 1/4 l. lapte indoit cu apa, 200 g. brinza de oi(burduf), sare, smintina (facultativ);
Mod preparare:
Se pune la fiert laptele cu apa, sare si malaiul. Se face o mamaliga mai moale. Cind este gata se adauga brinza si se amesteca bine. Se rastoarna si se stropeste cu smintina. Mod de servire Se serveste fierbinte, iar smintina foarte rece
Paste cu ciuperci
Timp preparare:
intre 15-30 minute;
Incrediente:
250 gr. paste, 400 gr. ciuperci, 2 morcovi, 4 catei usturoi, 50 ml vin alb, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, parmezan sau cascaval ras;
Mod preparare:
Se taie marunt usturoiul, se dau pe razatoare cei 2 morcovi si se calesc in tigaia in care s-a incins in prealabil uleiul de masline. Se adauga ciupercile(champignon) taiate in cuburi si se pune un capac, asteptind sa lase apa ciupercile. Se adauga vinul, sarea si piperul dupa gust si se acopera di
Pizza 4 Anotimpuri
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
1 aluat fraged (frantuzesc), 4 linguri pasta de tomate, 1 lingura oregano, 6 linguri parmezan (cascaval ras), 8 rosii oparite, 100 gr. creveti, 100 gr. carne de pasare sau de scoica, 100 gr. sunca fiarta taiata fisii, 100 gr. salam, 1 conserva mica de ciuperci, cuite o jumatate de ardei rosu si verd;
Mod preparare:
Aluatul se prepara, se intinde si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan. Se incalzeste cuptorul la 220*C, se oparesc rosiile, se decojesc si se asaza pe aluatul taiat felii. Crevetii, scoicile sau carnea de pasare, (in fisii), sunca, salamul, ciupercile si ardei
Pui la tava
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
2 pui mijlocii , 1 lingura de unt , sare, piper, boia dulce, (oregano, chilli);
Mod preparare:
Se curata puii , se spala si se sareaza . Se dau la cuptor (190 grade) si se ung din cand in cand cu unt. Cand sunt aproape gata, nu se mai ung, se lasa sa se rumeneasca frumos pe deasupra. Se servesc cu cartofi natur si salata verde. Sosul din tava se lasa sa mai fiarba cu o lingura e apa. Se strec
Pui pane
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
2 pui, 3 oua, 2 linguri faina, pesmet, grasime, sare, piper;
Mod preparare:
Se curata puii, se taie in doua sau in patru, se presara cu sare si piper, apoi se da fiecare bucata in faina in ou si in pesmet. Se pun in grasime bine incinsa si se prajesc incet la foc potrivit. Mod de servire Se servesc cu soteuri de legume si salata de sezon
Pulpa de berbec la tava
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
2 kg pulpa, 50 gr. slanina, 2 linguri ulei, 7-8 catei usturoi, sare, piper;
Mod preparare:
Carnea trebuie sa fie de berbec tinar, taiat cu 2-3 zile inainte de preparare. Cu o ora inainte de preparare se curata pulpa de pielite si de toata grasimea, se impaneaza cu bucatele de slanina si usturoi, se sareaza si se unge cu ulei. Se asaza apoi intr-o tava cu ulei si se pune la cuptor la foc
Crema de ananas
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
2 oua, 3 linguri de zahar, 1 lingura de faina, 1 conserva de ananas de 500 g.;
Mod preparare:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina, se dizolva cu zeama de ananas de la compot si se fierbe o crema groasa pe baie de aburi. Se adauga albusurile batute spuma, pana cand crema este fierbinte, apoi, cand s-a racit, se adauga si bucatile de ananas, taiate marunt. Se pun deoparte cateva buca
Crema de zahar ars cu zmeura
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
600 ml frisca lichida, 4 galbenusuri medii, 75 gr zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 25 gr zahar brun, 175 gr zmeura;
Mod preparare:
1. Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a va apuca de gatit. Puneti frisca lichida la incalzit in bain-marie; atentie, nu trebuie sa fiarba! 2. Cat timp se incalzeste frisca, bateti galbenusurile impreuna cu 50 gr din zaharul cu granulatie fina si cu esenta de vanilie. Cand frisca este cal
Sandvis cu mere
Timp preparare:
pana la 15 minute;
Incrediente:
1 paine de sandvis taiata felii, 5-6 mere, 100 g unt, 300 g sunca presata, 300 g cascaval.;
Mod preparare:
Se ung feliile de paine pe ambele fete, dedesubt in strat subtire, iar deasupra bine, si se asaza pe o tava una langa alta. Se asaza pe fiecare o felie foarte subtire de sunca presata, apoi o felie groasa de mar curatat si deasupra o felie foarte subtire de cascaval. Se prajesc in cuptor, pana cand
Chec simplu
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
5 oua,5 linguri de apa, 5 linguri de ulei,1 cana de zahar, 1 cana de faina.;
Mod preparare:
Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se amesteca cu apa, uleiul si zaharul pana ce amestecul devine cremos.Se adauga treptat faina si apoi albusurile amestecand cu miscari de jos in sus. Se tapeteaza o forma cu unt si faina se toarna amestecul si se coace 35 de minute la foc potrivit.(se incearca
Prajitura fina cu bezea si cacao
Timp preparare:
pana la 15 minute;
Incrediente:
PENTRU BLAT AI NEVOIE DE:5 OUA,180g zahar,50g faina,2 linguri cacao,1 lingurita rasa cu bicarbonat.pentru bezea ai nevoie de:5 albusuri ,250g zahar,zeama de la 1/2 lamaie.Pentru crema ai nevoie de:200g unt,100g zahar pudra,30g cacao,5 galbenusuri.;
Mod preparare:
Bati bine ouale cu zaharul,torni compozitia in tava ,tapetatac cu hartie de copt.Coci blatul la foc potrivit 20-25 minute.Il scoti din tava,il pui pe un suport de lemn si il lasi la racit.Intre timp faci bezeaua. Intr-un vas bati albusurile spuma cu zaharul,la rece apoi le pui pe aburi si le bati cu
Bomboane sanatoase
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
2 banane(nu prea coapte),2mere,100g migdale,1dl sirop sfecla;
Mod preparare:
Aprinde cuptorul,la foc slab.Cojeste bananele si taie-le in felii subtiri.Indeparteaza casutele de la mere si taie-le in lamele fine.Merele pot fi puse la uscat cu sau fara coaja.Pune pe gratarul aragazului feliutele de mar si de banana.Tine-le in cuptor cca. 3 ore.Nu uita sa lasi usa intredeschisa
Bomboane Moldova
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
2 pahare de lapte, 1 pahar zahar, cacao 2 linguri, 100 gr unt( se poate pune si mai putin), biscuiti , fulgi de cocos;
Mod preparare:
Se pune la fiert laptele cu zaharul amestecat cu cacao la foc mic, pana se formeaza o glazura relativ vascoasa, se lasa sa se raceasca putin, dupa care se adauga untul, se lasa la racit din nou, dar nu pt foarte mult timp pentru ca sa nu se intareasca compozitia, Apoi se adauga biscuiti sfaramati(
Clatite
Timp preparare:
pana la 15 minute;
Incrediente:
2 oua,faina,lapte,sare;
Mod preparare:
se bat ouale cu putina sare pana devin spuma apoi se adauga faina alba putin cate putin pana se ingroasa compozitia dupa care se toarna laptele si se obtine compozitie lichida.dupa preferinta se mai adauga lapte pt ca prajitura(clatita) sa fie mai subtire sau mai groasa
Inghetata de capsuni
Timp preparare:
peste 30 minute;
Incrediente:
2 oua 200 g zahar 1 pachetel zahar vanilat 300 g capsune;
Mod preparare:
Bateti albusurile spuma tare, adaugati zaharul, galbenusurile si capsunele, dupa care mai bateti in continuare pana obtineti o compozitie omogena. Puneti apoi vasul peste un altul cu apa care clocoteste pe foc. Dupa 10 minute, cand compozoitia devine ca o smantana spumoasa, luati vasul de pe foc si
Prajitura de ciocolata
Timp preparare:
intre 15-30 minute;
Incrediente:
200 gr ciocolata (de care doriti, chiar si cu alune), 160 gr faina, 150 ml apa, 200 gr zahar pudra, o jumatate de plic de praf de copt, un praf de sare, 150 gr unt (nu margarina), 6 oua;
Mod preparare:
se topeste untul si ciocolata in bain-marie sau in cuptorul cu microunde,se adauga apa, si se amesteca foarte bine. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema omogena si se adauga la ciocolata cu unt si apa.Se adauga praful de copt si faina si se amesteca bine bine, sa nu se formeze
Macaroane cu branza
Timp preparare:
intre 15-30 minute;
Incrediente:
300 gr. macaroane, 50 gr. unt, 150 gr. cascaval sau telemea de oi, sare;
Mod preparare:
Se pun la fiert aproape 2 l apa cu o lingura de sare, intr-o oala incapatoare. Cind clocoteste apa, se adauga macaroanele, care se fierb timp de 15 minute in vasul descoperit. Se iau de pe foc, se scurg si se amesteca intr-un castron, cu untul si cascavalul ras. Se servesc imediat.
  Do it your self !  
  Buy it ! 
  Afiseaza Toate retetele ! 
  Search ! 
X